fbpx

Team Jaakkola

Mistä kaikki alkoi?

Olimme ulkoilemassa keväällä 2020 Sumin kanssa ja kuntoutin samalla polvea helmikuussa tehdystä eturistisideleikkauksesta. Sumi tykkää ulkoilla paljon ja siitä se ajatus sitten heräsi, jos keksittäisiin lisää ulkoilujuttuja ja olisiko joku tapahtuma, mihin voisimme osallistua. Ajatuksiin nousi triathlon, voisiko se olla mahdollista. Ulkoilureissulta kotiin saavuttuamme etsin netistä lisää tietoa ja löysin muutamia vastaavia triathlonsuorituksia maailmalta. Keskustelin Sumin kanssa triathlon-projektista kyllä / ei -korttien avulla. Sumi oli innokas osallistumaan uuteen kokeiluun.

Hetken hauduteltuani projektia se kuulosti mahdottomalta, mutta me päätimme lähteä kokeilemaan triathlonia. Samalla halusimme luoda ihmisiin uskoa rakentaa uutta sekä positiivista ajatusmaailmaa, että askel kerrallaan eteenpäin voi toteuttaa omia unelmiansa, niitä mahdottomaltakin tuntuvia.

Sumilla diagnosoitiin vuonna 2009 Rettin oireyhtymä, joka aiheuttaa Sumille paljon terveydellisiä ongelmia monivammaisuuden takia: kävely on huteraa, hän ei puhu eikä pysty käyttämään käsiään ja lisäksi hänellä on vaikeahoitoinen epilepsia. Arki on erilaista.

Vuonna 2021 osallistuimme ensimmäiseen triathlonkilpailuun Tahkolla. Kokemus oli todella mahtava ja ikimuistoinen koko tiimille. Kisan jälkeen Sumi oli todella innoissaan aina, kun katselimme kuvia tai videoita kisasta. Keskustelimme Sumin kanssa kuvakorteilla ja päätimme jatkaa meidän uutta yhteistä harrastusta!

TEAM JAAKKOLAN TAPAHTUMAT & KILPAILUT

2021

Ironman Finland, Kuopio Tahko

2022

Helsinki City Run, Helsinki
Team Jaakkola Activity Day
Challenge Almere, Almere

TULEVAT TAPAHTUMAT & KILPAILUT

2023

15.7.2023 Finntriathlon Joroinen
Tervetuloa kannustamaan meitä!

2024

Triathlon: puolimatkan kilpailu
Lisäksi mahdollisia juoksu- tai pyöräilytapahtumia

Team Jaakkola Activity Day

2025

Sumi täyttää 18-vuotta ja meillä on mahdollisuus osallistua Ironman-kilpailuun.

Tavoitteena on kilpailla Ironman puolimatkalla sekä täysmatkalla!

Team Jaakkola Activity Day

Team Jaakkolan tavoite

Hyväntekeväisyyskeräys ja Rettin oireyhtymän tietoisuuden lisääminen

Projektimme tavoitteena meillä on lisätä tietoisuutta Rettin oireyhtymästä ja kerätä varoja hyväntekeväisyyteen.

Hyväntekeväisyyskeräyksessä tavoitteenamme on kerätä 100 000 €. Keräyksen varoilla on tarkoitus tukea Rettin oireyhtymän tutkimuksen käynnistämistä Suomessa ja lasten neurologista tutkimustyötä sekä edistää rett-henkilöiden ja heidän perheidensä hyvinvointia järjestämällä mm. tapahtumia ja koulutuksia perheille ja asiantuntijoille.

Ironman 2021 -hyväntekeväisyyskeräyksessä saimme 15 000 € kasaan, joista osa lahjoitettiin Lastentautien tutkimussäätiölle.

Osallistu hyväntekeväisyyskeräykseen

Rahankeräyslupa RA/2020/1643. Varat kerätään Rett ry:n keräystilille.

Mobilepay lyhytnumero 93567

Rahankeräyslupa RA/2020/1643

Näin lahjoitat MobilePay lyhytnumerolla
1. Avaa MobilePay.
2. Syötä summa.
3. Syötä keräyksen 5-numeroinen lyhtynumero.
4. Hyväksy lahjoitus pyyhkäisemällä.

Jos haluat nimesi julkaistavan lahjoittajien listassa niin kirjoita maksun kommenttikenttään nimesi.

Rett ry:n keräystili:
FI52 5537 0120 1233 86

Rahankeräyslupa RA/2020/1643

Voit lahjoittaa haluamasi summan suoraan Rett ry:n keräystilille.

Jos haluat nimesi julkaistavan lahjoittajien listassa niin kirjoita maksun viestikenttään nimesi.

Facebook-keräys

Rahankeräyslupa RA/2020/1643

Voit tehdä lahjoituksen suoraan Facebookissa: Lahjoituslinkin kautta.

Lahjoitus ohjautuu Rett ry:n keräystilille.

Juttuja mediassa

MTV3 Uutisaamussa

MTV3 Uutisaamu

MTV3:n Uutisaamussa puhumassa Rettin oireyhtymästä, Team Jaakkola Ironman-kisasta sekä tulevasta Kummien Joulumielelle-konsertista.

Tyttären syntymä muutti elämän

Fit-lehti

Judotausta on luonut Tomi Jaakkolalle fyysisesti ja henkisesti vahvan perustan. Nyt sitä tarvitaan, sillä hän ja pyörätuolissa istuva Sumi-tytär ovat matkalla kohti elämänsä kisaan.

Osallisuus on kaikkien oikeus

Autismiliitto

Sumi Jaakkolalla on Rettin oireyhtymä. Se tuo monenmoista haastetta elämään, mutta ei todellakaan ole elämisen ja osallistumisen esteenä! Tekemiselle on vain etsittävä oikeat apuvälineet ja oikea aika.

Hyväntekijät

Helsingin Sanomat

Keravalainen Tomi Jaakkola aikoo kilpailla täyden matkan Ironman-triathlonin yhdessä 13-vuotiaan Rettin oireyhtymää sairastavan Sumi-tyttärensä kanssa. Tavoitteena on kerätä 100 000 euroa Rettin oireyhtymän tutkimukseen ja perheiden tukemiseen.

Yhdessä upean urakan äärellä

Keski-Uusimaa

Keravalainen kamppailu-urheilumies Tomi Jaakkola on pitkän urheilu-uransa hienoimman projektin kimpussa. Jaakkola aikoo yhdessä monivammaisen tyttärensä Sumin, 13, kanssa tehdä jotain sellaista, mitä yksikään suomalaispari ei ole vielä tehnyt – kaksikko on matkalla Tahkolla ensi kesänä järjestettävään täysmatkan Ironman-kisaan.

Vaikeasti monivammaisen Sumin, 13, ja Tomi-isän hurja haaste

Radio Nova

Tomi Jaakkola ja hänen tyttärensä Sumi, 13, aikovat ottaa osaa täysmatkan triathloniin ensi kesänä. Osallistumalla teräsmieskuntoa vaativaan kisaan he keräävät varoja harvinaisen Rettin oireyhtymän tutkimusta varten.

Yhteistyössä