fbpx

Miksi kamppailulajit lisäävät nuorten hyvinvointia

Järjestimme yhdessä Ahjo Training Centerin ja Nuorten Hyvinvointitalo Kulman kanssa kamppailulajien kokeilujakson. Ohjasin innokkaille nuorille viisi erilaista kamppailulajituntia, jonka aikana tutustuttiin brasilialaiseen jujutsuun, judoon, lukkopainiin, thainyrkkeilyyn ja vapaaotteluun.

Olen ohjannut ja valmentanut yli 20 vuotta erilaisia nuorten kamppailulajiryhmiä. Tämä on mahdollistanut sen, että olen päässyt seuraamaan hyvin läheltä kamppailulajien vaikutusta nuorten kasvuun. Isoimpia vaikuttavia asioita, joita kamppailulajit antavat, ovat yhdessä tekeminen ja oppiminen. Kamppailulajien arvot, kuten toisen kunnioittaminen sekä auttaminen, soveltuvat mainiosti myös jokapäiväiseen elämään.

Vilkkaimmille junioreille ja nuorille kamppailulajit ovat mainio tapa päästä purkamaan energiaa tehokkaasti. Yhteiset säännöt ja kamppailusalin käytösetiketti tuovat myös turvaa nuorille.

Tässäkin lyhyessä kokeilujaksossa oli hienoa huomata nuorten kehittymistä sekä innostumista liikuntaan. Kiitos osallistujille – oli mahtavaa olla mukana!

Nuorten kommentteja kokeilutunneista

Hyvää liikunnallista tekemistä    

Hyvä ohjaajaDude

Oli kivaa

Kokemus sai innostumaan eri lajeista

Ohjaaja osasi hyvin selittää asiat ja kertoi miten harrastuksen aloittaminen onnistuu

   10/10

Nuorten Hyvinvointitalo Kulman työntekijöiden ajatuksia kamppailulajien kokeilusta:

 • Kaikella liikunnalla, samoin kuin levolla ja ravinnolla, on positiivinen vaikutus mielenterveyteen.
 • Liikunta voi ennaltaehkäistä mielenterveyden ongelmia
 • Liikunta on mahtava tuki päihteettömään elämään ja hyvä vaihtoehto päihteiden ottamisen sijaan.
 • Ahjo Training Center on lähellä ja nuorille helposti saatavilla. Lisäksi mahtavaa kun pääsevät kokeilemaan eri lajeja kokeiluviikoilla ym. Lisäksi markkinointi ja some näkyvyys tekee siitä nuorille helposti lähestyttävän.
 • Ahjo Training  Centerilla on paljon eri liikkumisvaihtoehtoja ja treeneihin voi osallistua kaiken tasoiset liikkujat mikä on tosi mahtavaa
 • Oli mahtava nähdä miten nuoret saivat onnistumisen kokemuksia
 • Treeneissä oli hauskaa ja nuoret oppi uusia asioita.
 • Mahtava paikka kuluttaa ylimääräistä energiaa, joita monella meidän nuorella on (esim. ADHD, ADD, ylivilkkautta, keskittymishäiriötä)
 • Ohjaaja sai hyvin nuoriin yhteyden ja osasi pitää välillä levottomatkin nuorukaiset aisoissa
 • Positiivista oli myös että saatiin yhdessä liikkeelle nuoria jotka eivät juurikaan ole aiemmin liikuntaa harrastaneet
 • Valmentaja oli ammattitaitoinen ja osasi ohjata uudet liikkeet nuorille hienosti
 • Miehen rooli puuttuu monilta nuorilta ja huomasi selkeästi, että heihin teki vaikutuksen valmentajan rauhallinen ja ystävällinen, mutta samalla myös tiukka tapa ohjata ja kohdata heidät

Nuorten Kulma

Nuorten Kulma on paikka 13-29 -vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea, neuvoa ja ohjeistusta eri elämäntilanteisiin sekä päihteetöntä vertaistukea. Nuorten Kulmassa nuoren tukena on lähihoitajia, etsiviä- ja erityisnuorisotyöntekijöitä, aikuissosiaalityöntekijöitä sekä muita yhteistyökumppaneita.

Fighter Mindset -uutiskirje

Haluatko kehittää Fighter Mindsettiäsi kohtaamaan elämän haasteita? Tilaa uutiskirje ja saat kerran kuukaudessa parhaat vinkit sekä samalla kuulet uusimmat uutiset Team Jaakkolan toiminnasta.

One comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *