fbpx

Onko sun taktiikka kunnossa?

Minkälaisia taktiikoita käytät siihen, että pääset haluamaasi tavoitteeseen tai lopputulokseen? Pystytkö vaihtamaan taktiikkaa kesken toiminnan ja mitä teet jos taktiikkasi ei toimi? Taktiikkakeskustelu on mielenkiintoista ja herättää usein paljon ajatuksia.

🔹 Olen käynyt salilla kisaryhmän kanssa kilpailutaktiikoita läpi. Osalla ottelijoista on jo valmiiksi jotain taktiikoita mietittynä ja osa ei haluaisi edes käyttää aikaa niihin.

🔹 Strategia ja taktiikka
Strategiassa luodaan haluttu päämäärä tai tavoite mihin halutaan päästä ja taktiikka on erilaisia toimintamalleja sinne pääsemiseksi. Kesken ottelun ei ole tarkoitus vaihtaa strategiaa vaan taktiikkaa, jos esimerkiksi ensimmäinen taktiikka ei ole toiminut ottelussa niin on aika siirtyä toiseen taktiikkaan.

🔹 Paras taktiikka on tietysti se, että pääsee toimimaan omalla vahvuusalueella ja viemään vastustajan hänen heikkouksille. Kovinkaan usein taktiikka ei toimi juuri niin kuin suunniteltu. Taktiikan suunnittelu on silti tärkeää, koska sen avulla pystyt viemään itseäsi helpommin kohti tavoitetta vauhdikkaassa ottelussa. Parhaan taktiikan luominen edellyttää siis hyvää itsetuntemusta ja omien vahvuuksien tiedostamista. Lisäksi olisi tärkeää tutustua myös vastustajiin, tuntea heidän ominaisuuksia, tekniikoita, taktiikoita ja heikkouksia.

🔹 Taktiikan muuttaminen kesken ottelun.
Usein ottelutilanteessa oma ykköstaktiikka ei välttämättä toimikaan. Vastustaja voi käyttäytyä yllätyksellisesti, hän voi olla vahvempi, nopeampi ja teknisempi kuin luulit. Miten pystyt mukautumaan uuteen taktiikkaan kesken ottelun? Sitä pitää harjoitella etukäteen. Ottelutilanteessa valmentaja huutaa reunalta sulle uusia neuvoja ja taktiikoita, mutta niitä on vaikea saada käytäntöön jos ei ole etukäteen harjoitellut mukautumista erilaisiin tilanteisiin.

🔹 Hyvä taktiikka edellyttää riittävää fyysistä tasoa sekä teknistä osaamista. Kilpailutilanteeseen liittyviä taktisia ominaisuuksia ovat myös energiavarojen jakaminen, periksi antamattomuus, väsymisen näyttäminen tai vaikka aikalisät.

🔹 Kilpailijoiden ryhmässä luomme jokaiselle yksilöllisen ottelutaktiikan ja sitä harjoitellaan eri osissa. Kuten ottelun aloittaminen, otteleminen tappio- tai johtotilanteessa. Harvoin yksi ja sama taktiikka sopii jokaiselle, joten kilpailijan on saatava riittävät työkalut oman taktiikan kehittämiseen.

Taktista viikonloppua! 😊

Fighter Mindset -uutiskirje

Haluatko kehittää Fighter Mindsettiäsi kohtaamaan elämän haasteita? Tilaa uutiskirje ja saat kerran kuukaudessa parhaat vinkit sekä samalla kuulet uusimmat uutiset Team Jaakkolan toiminnasta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *