fbpx

Ensimmäinen vuosi yrittäjänä, mitä olen oppinut?

Katsoin kalenteria tiistaina 19.3.2019 ja rupesin miettimään, että hetkinen mähän olen ollut vuoden yrittäjänä. Aika on mennyt ihan älyttömän nopeasti. 6.3.2018 hyppäsin täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Toimin siis yrittäjänä Ahjo Training Centerillä, palveluihin kuuluvat kamppailulajit, TFW Kerava ja Ahjo Recovery Studio.

Ajatuksia muutoksesta yrittäjäksi ja ensimmäisen viikon tunnelmia voit lukea vuoden takaisesta blogipostauksesta. Nyt on taas hyvä hetki pysähtyä hetkeksi ja miettiä mitä on tapahtunut ja mitä olen oppinut.

Yrittäjän arki?

Yhtään samanlaista päivää ei ole tullut vuoden aikana vastaan. Päivittäisiin rutiinitöihin kuuluvat puheluihin ja sähköposteihin vastaaminen, jäsen- / laskutusasioiden hoitoa, markkinointitoimenpiteitä ja harjoitusten ohjausta. Isompina kokonaisuuksina kehitämme jatkuvasti viikoittain ja kuukausittain salin toimintojen eri prosesseja, jotta asiakkaille / harjoittelijoille toiminta olisi mahdollisimman helppoa, joustavaa ja mukavaa.

Olemme tehneet todella nopeitakin muutoksia ja olemme pyrkineet reagoimaan asiakaspalautteisiin pikaisesti. Olemme muuttaneet kurssien kestoja ja sisältöjä, tehneet erilaisia kokeiluja markkinoinnissa, vaihtaneet kokonaisen konseptin ajatusta, digitaalisen palveluiden kehitystä. Osa kokeiluista on onnistunut ja osa mennyt pieleen, mutta kokonaisuutena tulemme jatkamaan samalla tavalla niin, että uskallamme jatkossakin tehdä erilaisia kokeiluja ilman pelkoa epäonnistumisesta.

Henkilökohtaisesti isoin muutos arjessa tapahtui siinä, ettei ole projektit ja tehtävät valmiina kun saavut aamulla töihin. Vaan itse on rakennettava tehtävälistat sekä pyrittävä priorisoimaan oikea järjestys tehtävien hoitamiselle. Suurena apuna on yhtiökumppanini Ilari, jonka kanssa sparraamme asioita päivittäin.

Tähän liittyy myös olennaisena osana omasta hyvinvoinnista huolehtiminen. Olen kokeillut erilaisia tapoja ja rytmejä päivään, millä pystyisin hoitamaan työt mahdollisimman tehokkaasti. Eikä niin, että päivät vain valuvat omalla painollaan ja on aamusta iltaan tehtävien parissa. Aamun aloittaminen vahvasti ja illan päättäminen rauhallisesti auttaa jo pitkälle. Palautumiselle, levolle, lapsille ja omalle ajalle on myös jäätävä tilaa.

Seuraava kehitysaskel arkeen liittyvissä tehtävissä on se, että etsimme sopivaa henkilöä hoitamaan salin rutiinitehtäviä, jotta pystyn jatkossa keskittymään vielä enemmän kokonaisuuksien suunnitteluun ja hallintaan.

Yrittäjätarinan jakamista

Pääsin heti ensimmäisen vuoden aikana kertomaan mielenkiintoisiin tapahtumiin yrittäjätarinaani.

Lokakuussa osallistuin Tee tulevaisuutesi –uratapahtumaan Haaga-Helian toimipisteellä Pasilassa. Joulukuussa judolehti Hansokun haastattelussa. Vuoden lopussa pääsin myös mukaan Petri Rasasen uuteen talkshow-ohjelmaan Petri Rasanen ja Uusi Päivä, ohjelmassa keskustelimme miten lopetin työuran ja päätin lähteä toteuttamaan omaa unelmaa. Helmikuussa olin mukana Nuorten Kulman ja Ohjaamon avajaisviikolla inspiroimassa nuoria siinä, miten he pystyvät vaikuttamaan omien tavoitteiden saavuttamiseen.

Nämä tapahtumat ovat olleet erittäin mielenkiintoisia, joissa sain hyviä kysymyksiä omaan yrittäjyyteeni liittyen. Kysymykset ja palaute ovat ohjanneet miettimään asioita kokonaan uudesta näkökulmasta.

Kohtaamisia

Olen saanut kohdata vuoden aikana monia huipputyyppejä. Näistä tapaamisesta olen saanut valtavasti uusia ideoita ja ajatuksia sekä energiaa omaan tekemiseen. Kuluneen vuoden aikana mua ovat inspiroineet ja tsempanneet muun muassa seuraavat henkilöt: Petri Rasanen, Martin Rooney, Juho Rantala, Johanna Verho, Jarno Keskinen, Matt Mantai, Steve Maxwell, Joni Uotila, Laura Peippo ja Eetu Benson. Kiitos kaikille ja monen nimi jäi listalta. Varsinkin nykypäivänä tuntuu, että kohtaamisten arvo on kasvanut vielä enemmän kun digitaaliset laitteet ovat vähentäneet kohtaamisten määrää.

Keep it real

Jottei kaikki menisi ihan koneen näpyttelyksi niin olen ehtinyt käydä itse harjoittelemassa keskimäärin 2-3 kertaa viikossa. Tähän tilanteeseen se on tuntuvat sopivalta määrältä liikuntaa ylläpitämään omaa hyvinvointia. Lisäksi tuohon päälle teen tietty kävelylenkkejä, venyttelyä ja muita pieniä juttuja.

Ehdin myös käydä kilpailemassa lukkopainissa, brasilialaisessa jujutsussa ja vapaaottelussa. Kilpailemisessa menen aina omalle epämukavuusalueelle ja edelleenkin se on hyvää harjoitusta, miten käsitellä jännitystä, epäonnistumisia ja painetta.

Tulevaisuus

Hommat kehittyy ja ainoa pysyvä asia on muutos. Liikunta-ala kehittyy, Ahjo Training Center, harjoittelijat kehittyvät ja itse kehityn omassa toiminnassani. Mielestäni yrittäjän yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on epävarmuuden sietäminen.

Haasteita ja ongelmia tulee ihan kaikille. Miten niistä selviydytään, opitaan ja päästään eteenpäin. Se ratkaisee paljon nykyisessä hektisessä maailmassa.

Olen nauttinut valtavasi kuluneesta vuodesta ja hommat ovat olleet motivoivia sekä mielenkiintoisia. Aion laittaa tulevaisuudessakin kaikki peliin ja silti nauttia tästä hetkestä.

Jos sä kuvittelet, että sulla tai mulla on aikaa. Niin ei meillä oo. Tehdään just tästä päivästä hyvä.

The trouble is, you think you have time. -Buddha

Iso kiitos kaikille, ketkä on tukenut kuluvan vuoden aikana. Yksin tämä ei olisi mahdollista. Erityisesti Oona, Ilari, Ansku ja kaikki Ahjon valmentajat sekä muu Ahjon tiimi.

Fighter Mindset -uutiskirje

Haluatko kehittää Fighter Mindsettiäsi kohtaamaan elämän haasteita? Tilaa uutiskirje ja saat kerran kuukaudessa parhaat vinkit sekä samalla kuulet uusimmat uutiset Team Jaakkolan toiminnasta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *