fbpx

Tee tulevaisuutesi

Pääsin tiistaina 9.10. kertomaan oman polkuni yrittäjäksi Tee tulevaisuutesi –uratapahtumassa. Haaga-Helian StartUp Schoolin järjestämän tapahtuman tavoitteena oli herättää keskustelua tulevaisuuden työelämästä ja sen mahdollisuuksista sekä erilaisista tavoista työllistää itsensä.

Uskotko sinä, että voit vaikuttaa omaan tulevaisuuteesi? Minä uskon – Ei tietenkään kaikkiin asioihin, mutta ainakin monen asian todennäköisyyksiä pystyy kehittämään suotuisammaksi itselle.

Omassa puheenvuorossani kerroin polkuni yrittäjäksi ja miten yhdestä unelmastani tuli totta. Nostin esille tärkeimpiä kohtia, mitkä ovat vaikuttaneet omaan tulevaisuuteeni merkittävästi. Jaoin kohdat kahteen osaan, mitkä vaikuttivat urheilu-urani aikani ja mitkä työurani aikana.

Urheilu-uran aikana ratkaisevia pointteja:

  1. Suunnittele: Tee suunnitelmia eteenpäin kohti tavoitteitasi, pitkän aikavälin suunnitelmia ja lyhyempiä välitavoitteita. Se helpottaa stressiä siitä, ehditkö tekemään kaikki haluamasi asiat tavoitteen eteen.
  2. Tee töitä: Oikopolkuja ei ole. Pidä huoli siitä, että teet riittävästi oikeita asioita.
  3. Hyvä tiimi: Yksin ei pääse mihinkään – ei urheilussa eikä työuralla. Kerää hyvä tiimi itsellesi ja muista olla myös itse hyvä tiimin jäsen.

Työelämässä ja yrittäjänä esille nousseita asioita:

  1. Avoimin mielin: Suhtaudu asioihin avoimin mielin ja yritä pitää näkökulmasi mahdollisimman laajana – se avaa uusia ja yllättäviä mahdollisuuksia.
  2. Valmis oppimaan uutta: Ole nälkäinen oppimaan uusia asioita tapaamiltasi ihmisiltä ja tilanteista. Vie osaamisesi uudelle tasolle pienin palasin.
  3. Muutoskyky: Maailma muuttuu valtavalla vauhdilla jokaisella osa-alueella. Ainoa tapa pysyä pinnalla on kyky reagoida muutoksiin.
    Lisäksi pääsin osallistumaan paneelikeskusteluun aiheena: Mitä työelämä odottaa valmistuvilta opiskelijoilta!

Keskustelun aiheeksi nostettiin mm. Maailman talousfoorumin listaus 5 tärkeimmästä valmiudesta työelämään: kyky ratkaista kompleksisia ongelmia, kriittinen ajattelu, luovuus, ihmisten johtaminen ja yhteistyötaidot.

Miten sinä opettelet kyseisiä taitoja tai puuttuuko listasta mielestäsi jotain tärkeitä valmiuksia?

Kiitos mielenkiintoisesta päivästä Haaga-Helian StartUp Schoolille! Oli mahtavaa päästä mukaan! 🙂

Fighter Mindset -uutiskirje

Haluatko kehittää Fighter Mindsettiäsi kohtaamaan elämän haasteita? Tilaa uutiskirje ja saat kerran kuukaudessa parhaat vinkit sekä samalla kuulet uusimmat uutiset Team Jaakkolan toiminnasta.

One comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *