fbpx

Tomi

Kuka olen?

Nimeni on Tomi Jaakkola ja mun intohimona on aina ollut kamppailulajit. Ne ovat kuuluneet mun elämään jo 30-vuoden ajan. Kilpailin sekä harjoittelin aktiivisesti ympäri maailmaa 10 vuotta, lisäksi kuuluin Suomen judo-maajoukkueeseen. Olen otellut yli 500 ottelua, jonka aikana voitin mm. 10 suomenmestaruutta eri lajeissa. Kilpailu-ura oli antoisa monella tavalla ja samalla syvällinen matka itsensä tuntemiseen. Opin, kuinka itsensä pitää laittaa peliin kun haluaa saavuttaa unelmansa. Opin pitkäjänteisyyttä, nöyryyttä, periksiantamattomuutta ja tavoitteellisuutta. Kilpailu-uran aikana tein valintoja vain urheilun ehdoilla, ja tuolloin muut asiat saivat väistyä. Toisin sanoen; koulu- ja työjutut tulivat elämääni kunnolla vasta kilpailemisen jälkeen.

Kilpauran päätyttyä opiskelin tradenomiksi. Tämän jälkeen suuntauduin nopeasti markkinointialan tehtäviin, joissa toimin monipuolisesti usean vuoden ajan. Sisällä kuitenkin paloi edelleen vahva intohimo liikuntaan ja se johti lopulta siihen, että päätin jälleen lähteä unelmia kohden ja perustin hyvän ystäväni Ilarin kanssa viimein oman kamppailusalin / yrityksen Ahjo Training Centerin. Oma sali oli unelmieni täyttymys, koska se oli ollut yksi pitkäaikaisimmista haaveistani jo kilpailu-urani alkutaipaleelta vuodesta 2001 asti. Vuonna 2014 tämän haaveen toteuttamiseen tuli vihdoin oikea hetki. Ahjo Training Centerin toiminta kasvoi vauhdilla ja kolmen aktiivisen toimintavuoden jälkeen pysähdyin miettimään mitä oikeasti haluan tehdä. Arvomaailmaani kuuluvat vahvasti liikunta ja hyvinvointi. Suunta oli selkeä, päätimme Ilarin kanssa laajentaa salia entisestään ja samalla sain mahdollisuuden siirtyä täysipäiväseksi yrittäjäksi Ahjolle. Tällä hetkellä nautin jokaisesta päivästä, kun saan aamulla nousta ja työskennellä monipuolisesti liikunnan ja hyvinvoinnin parissa. Sanoisin, että unelmani mahdollistui isommalla tavalla mitä olisin ikinä uskaltanut toivoa!

Valmentaja, yrittäjä, isä

Olen kolmen lapsen isä, ja se tuo elämääni paljon iloa ja onnea. Vapaa-aikani täyttyykin lasten kanssa vietetystä ajasta, lukemisen ohella.

Olen tehnyt paljon valmennustyötä lukuisien erilaisten ryhmien kanssa: junioriryhmiä, aikuisten kunto- ja kisaryhmiä, itsepuolustuskursseja, tyky-päiviä jne. Lisäksi teen henkilökohtaista valmennusta yksilöurheilijoille.

No onko tämä kohdallani ollut pelkkää unelmien toteutumista? Ei, ei todellakaan.
Olen epäonnistunut monissa asioissa, ja joutunut näiden epäonnistumisien myötä todella miettimään mitä haluan elämässäni tehdä. Olen pistänyt itseni likoon jokaista solua myöten, mutta radikaali muutos vaatiikin sitä. Jos ei tunnu missään, ei aitoa muutosta tapahdu.

Suhtaudun avoimin mielin maailmaan ja uusiin ideoihin. Jatkuva oppiminen on mielestäni yksi elämän polun tärkeimmistä asioita ja niitä kokemuksia jaan myös täällä sivullani. Toivon että pystyn niillä avaamaan kamppailu-urheilun sekä yrittäjyyden maailmaa ja keventämään sun polkua kamppailun parissa ja urheilussa sekä oppimaan sulta lisää.